Posted on

Østerssopp

osterssopp

Pleurotus-slekten inneholder ulike typer østerssopp, og er en av de mest vanlige  gourmetsoppene på verdensbasis. Den har en bittersøt smak av anis og mandler, og vokser gjerne blant annet på trestubber, treflis og kaffegrut. Det fins en rekke ulike typer østerssopper, blant annet: vanlig østerssopp (P. ostreatus), rosa østerssopp (P. djamor) og kongeøsterssopp (P. eryngii).

I tillegg til å være en allsidig og sunn matsopp, innehar den også et par andre snedige sider – den er nemlig kjent for sitt naturlige innhold av det kolesterolsenkende statinet lovastatin, samt at den kan brukes til mykosanering – soppens mycelium utsondrer en rekke enzymer og syrer som bryter ned skadelige stoffer i naturen, gjerne hydrokarboner i form av diesel, bensin, olje og lignende. Dette spennende temaet skal vi komme tilbake til med en lengre artikkel.

Å dyrke østerssopp hjemme er ingen heksekunst. Sjekk ut våre produktsider for utstyr og sporer eller ferdige dyrkesett (Nettbutikken åpner snart). Grundig gjennomgang om hvordan man går frem får du på kjøpet.

En mykologisk hilsen fra oss i VulcanLabs:Myco

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *